Vragen n.a.v. preek | 27 december 2020

Vragen n.a.v. preek ds. Sok in de morgendienst op 27 december 2020

 

Bijbelgedeelte        Lukas 2 : 21 – 24

21 En toen acht dagen vervuld waren, en men het Kind besnijden moest, werd Hem naam Jezus gegeven, die genoemd was door de engel voordat Hij in de moederschoot ontvangen was. 22 En toen de dagen van haar reiniging volgens de wet van Mozes vervuld waren, brachten zij Hem naar Jeruzalem om Hem de Heere voor te stellen 23 zoals geschreven staat in de wet van de Heere: al wat mannelijk is dat de moederschoot opent, zal heilig voor de Heere genoemd worden 24 en om een offer te brengen volgens wat gezegd is in de wet van de Heere, een paar tortelduiven of twee jonge duiven.

 

 • Dominee Sok vertelde in de inleiding van de preek over “het fotoboek van de Here Jezus”. Als jij een “geloofs-fotoboek” van jezelf zou maken;
  1. welke foto’s zouden hier dan nu al in staan
  2. welke foto’s hoop je dat erbij komen
  3. we weten niet wanneer de laatste foto in ons “geloofs-fotoboek” ingeplakt wordt, weet jij al wel wat er op die laatste foto staat ?
 • Wat betekent de naam Jezus? En ervaar je dat ook in je persoonlijke leven?

 

 • Waarom hoefde Jezus niet besneden te worden. Waarom werd dit wél gedaan ?

 

 • Wat betekent ten diepste dat Jezus werd voorgesteld in de tempel? (Hij werd vóór de Heere God gesteld. Hij gaat vóór de mensen staan en neemt álle zonden van deze wereld op Zich )

 

 • Jozef en Maria waren te arm om een lam mee te nemen. Ook wij kunnen niet zelf “betalen” voor onze zonden. Jezus, Hét Offerlam, betaalde voor onze zonden. Ervaar jij dit zo, en ben jij hier dankbaar voor ?