Sollicitatie | t.a.v. God

Via deze brief wil ik graag reageren op de mogelijkheid om te solliciteren binnen Uw werkplaats. Allereerst wil ik U laten weten dat ik enthousiast ben door de verhalen die ik over U gehoord en gelezen heb en het lijkt mij een mooie uitdaging om voor U aan de slag te gaan. Ik ben een jonge meid van 23 en weet van aanpakken. Ik wil mezelf graag voorstellen als kandidaat voor de functie Christen.

In de functieomschrijving laat U weten dat het gaat om een baan van ongeveer 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ik zou hier graag een kleine kanttekening bij plaatsen: Ik heb een sociaal en muzikaal leven waar ik graag tijd voor inplan. Daarnaast hou ik van winkelen en gewoon rondcrossen door de stad. Ik wil deze baan ontzettend graag, maar ik heb helaas maar een uurtje per dag de tijd voor deze nieuwe baan binnen Uw werkplaats. Op sommige dagen misschien zelfs iets minder. Ook zou ik het graag met U willen hebben over mijn eventueel toekomstig salaris. U hebt het in Uw vacature over het loon dat groot zal zijn in de hemel. Graag wil ik voorstellen dat ik mijn loon wekelijks zou ontvangen. Mocht dit problemen geven, dan behoort een maandelijkse uitkering ook tot de mogelijkheden.

Bij de functie-eisen hebt U staan: Geloof in Mij, dat is het enige dat Ik vraag. Ondanks dat U geen eisen stelt wat betreft ervaring, opleiding en kwaliteiten, wil ik U toch even opsommen hoeveel ik al gedaan heb en wat ik allemaal al bereikt heb. Ik heb al 23 jaar ervaring in het bezoeken van Uw kerkdiensten, ik doe aardig tegen mijn medemens en heb de Bijbel op de kast in het zicht staan. Qua opleiding ben ik naar christelijke scholen gegaan en heb ik geprobeerd om bij catechisatie op te letten, zelfs als ik het saai vond. Kwaliteiten heb ik in overvloed. Ik ben: lief, vrolijk, vredelievend, geduldig, goed, gelovig, zachtmoedig en beheerst. Hiermee wil ik maar zeggen dat ik U veel te bieden heb.

Dan wil ik het nog graag even met U hebben over het dienstverband: Het is een vaste aanstelling tot in Eeuwigheid. Dit is wat mij betreft wat aan de lange kant. Ik zou graag eerst op proef willen komen, gewoon om te kijken hoe het loopt tussen ons en dan beslissen of ik blijf of niet. Zul je net zien dat het helemaal niet klikt tussen ons en dan zitten we met elkaar opgescheept.

Verder ontbrak het mij aan tijd om Uw vacature van kaft tot kaft te lezen, omdat het bijna 1200 hoofdstukken heeft. Dit vond ik eigenlijk te veel en ik had het te druk met allerlei andere belangrijke dingen. Ondanks deze -naar mijn idee- redelijke eisen van mijn kant, denk ik dat ik de perfecte kandidaat ben voor deze functie. Ik hoop dan ook dat deze brief voldoende is om te worden uitgenodigd voor een gesprek.

Met vriendelijke groeten,

Christen

 

 

 

Bronvermelding: http://beam.eo.nl/artikel/2017/03/sollicitatiebrief-aan-god/