Mijn God is altijd trouw!

Een van onze bloggers schrijft regelmatig over muziek dat hem aanspreekt en de boodschap die hij er uit haalt. Deze keer Hawk Nelson – Faithful.

Soms heb je van die momenten in het leven dat je denkt dat alles tegenzit.

Misschien gaat het niet goed op school of op je werk, misschien heb je ruzie met iemand, misschien ben je ernstig ziek etc. Je denkt dan dat alles tegenzit. Misschien bid je wel of het goedkomt. Maar eigenlijk gaat het steeds slechter. Je krijgt het gevoel alsof God je niet hoort, of misschien wel het gevoel dat God er niet is.

Herken je dat? Ik wel! Soms heb ik van die momenten in het leven dat ik denk dat alles tegenzit. En dan ga ik bidden in de hoop dat God me zal helpen en dat het weer goed zal komen. Maar dan gaat het eigenlijk niet beter, of soms zelfs slechter. ik denk dan:

God waar bent U?! Luistert U wel?! Hebt U een hekel aan me?! God wat wilt U van me?!

Ik snap dat je dat misschien denkt. Ik heb die gedachtes zelf ook wel eens. Ik ben dan boos of verdrietig om wat er is gebeurd. Maar weetje, God is er wel. En God luistert ook! En Hij heeft geen hekel aan je! Hij houd van iedereen! Maar soms heeft God een heel ander plan met je leven dan wat jij zelf in je gedachten hebt! En soms begrijp je Zijn wil niet goed. Maar Zijn wil is het beste voor jou en voor mij! En daarom moeten wij ons leven in Zijn handen leggen. Als we dat doen dan komt het goed met ons. Want Gods wil is de beste.

Het volgende nummer van Hawk Nelson gaat erover dat God altijd trouw is. En dat God een plan heeft met jou leven. En soms kan het tegenzitten, maar weet dat als je je leven in Zijn hand hebt gelegd, dat alles weer goedkomt. Ik luister dit nummer vaak als het bij mij even tegenzit. En als ik dit nummer heb beluisterd dan weet ik weer dat God altijd bij me is, en dat God me altijd trouw is. En dat het allemaal weer goedkomt. Beluister het nummer en lees de tekst, en ik hoop dat ook jij je leven in Gods hand wilt leggen!

Het nummer: https://www.youtube.com/watch?v=fxPk-MK0dgQ

Nederlandse tekst

U heeft me nooit beloofd dat dit makkelijk zou zijn,
Ik heb nooit geweten dat dit zo moeilijk zou zijn,
Maar ik wil er op vertrouwen dat U weet wat goed is voor mij,
Maar op dit moment van ik gewoon uit elkaar.
Het is moeilijk om te zien als ik in het moment leef,
Maar Uw liefde staat nog steeds op mijn hart geschreven.
Ik verdwaal wanneer ik de wind voel waaien,
Ik moet me vasthouden aan wie U bent.

Want U bent goed, Ook al word U niet begrepen.
Ongeacht hoeveel sterren er vallen,
Ik ben bedekt onder de vrede die ik heb gevonden,
U bent mijn schuilplaats als ik nergens heen kan.
Het maakt niet uit hoe vaak ik breek,
U belooft me altijd veilig te houden,
U bent mijn redding als ik de controle verlies.
U bent trouw, trouw, U bent trouw, trouw!
Ik laat twijfel en verdriet in de verte,
Ik ga U vertrouwen en mijn angsten wegschuiven.

Mijn leven is een werk waarvan ik weet dat U het zult afmaken,
Ik weet dat het goed met me komt!
U bent degene die ik zal achtervolgen,
Zelfs al kan ik Uw gezicht niet zien!
Ongeacht hoeveel sterren er vallen,
Ik ben bedekt onder de vrede die ik heb gevonden,
U bent mijn schuilplaats als ik nergens heen kan.
Het maakt niet uit hoe vaak ik breek,
U belooft me altijd veilig te houden,
U bent mijn redding als ik de controle verlies.

U bent trouw, trouw, U bent trouw, trouw!
U bent trouw, trouw, U bent het…

En oh, oh, oh, oh, Mijn God is altijd trouw!
Oh, oh, oh, oh, Mijn God, mijn God!

En oh, oh, oh, oh, Mijn God is altijd trouw!
Oh, oh, oh, oh, Mijn God, mijn God!

Ongeacht hoeveel sterren er vallen,
Ik ben bedekt onder de vrede die ik heb gevonden,
U bent mijn schuilplaats als ik nergens heen kan.
Het maakt niet uit hoe vaak ik breek,
U belooft me altijd veilig te houden,
U bent mijn redding als ik de controle verlies.
U bent trouw, trouw, U bent trouw, trouw!

U bent trouw, trouw, U bent het…
Oh, U bent trouw, trouw, U bent trouw, trouw,
U bent trouw, trouw, U bent het…