LCJ Sporttoernooi Samen Sportief 2016

Afgelopen zaterdag hebben we, net zoals de voorgaande jaren, weer meegedaan aan het LCJ Zaalvoetbaltoernooi in de Galgenwaard te Utrecht. Voor dit toernooi hadden zich in totaal 30 teams, vanuit het hele land, aangemeld. Samen met de Maranatha gemeente waren wij met een jeugd- en een seniorenteam aanwezig. Helaas mocht het niet baten om de beker mee naar de Bult te nemen.

Jeugdteam Maranatha (poule fase)

Junioren Maranatha

Het jeugdteam van de Maranatha strandde in de groepsfase. Deze jongemannen lieten leuk voetbal zien, maar hadden de pech dat ze in een zware poule waren ingedeeld. Ze kwamen uiteindelijk net te kort om door te mogen gaan naar de finalerondes.

Jeugdteam Ichthus (8e finale)

Junioren Ichthus

Het jeugdteam van de Ichthus gemeente strandde in de 8 e finales. Deze jonge Ichthustijgers kwamen als 2 e de poulefase door, achter de uiteindelijke winnaar van het toernooi. In de 8 e finales speelde het team gelijk en moesten penalty’s de doorslag geven. Het mocht niet baten, de 4 e penalty werd gemist door Ichthus, waarna de tegenstander geen fout maakte en de penalty binnenschoot.

Seniorenteam Maranatha (kwartfinale)

Senioren Maranatha

Deze mannen behaalden maximale punten in de groepsfase en wonnen ook de 8 e finale vrij gemakkelijk. In de kwartfinale was het echter een ander verhaal. Het team keek al snel tegen een achterstand aan maar wisten de score via een knappe aanval weer terug te brengen naar 1-1. Daarop volgden wederom twee snelle tegengoals waardoor Urk moest improviseren door met “vliegende keep” te spelen. Dit kan goed of slecht uitpakken, het laatste was echter het geval waardoor de eindstand uiteindelijk 5-1 werd.

Seniorenteam Ichthus (halve finale)

Senioren Ichthus

De halve finale werd op redelijk eenvoudige wijze gehaald, maar de halve finale verliep allesbehalve gemakkelijk. Urk Ichthus dacht nog 1-0 voor te komen maar deze goal werd op een nog onduidelijke manier afgefloten. Nog geen minuut later lag de bal aan de overkant in het net. Urk Ichthus ging daarop in de aanval en creëerde ook redelijk wat kansen maar het lukte niet om deze te verzilveren. De tegenstander profiteerde nog tweemaal met een snelle counter waardoor het seniorenteam van Ichthus met 3-0 naar huis gestuurd werd. Jammer dat we de beker niet mee naar Urk konden nemen. Maar we mogen terugkijken naar een sportieve dag, waarbij we met recht kunnen zeggen dat het een kwestie van tijd is voordat onze jonge talenten de beker mee naar huis nemen.

Tot volgend jaar Galgenwaard!!! Be prepared……