In de ban van de duivel

Keert Nederland in raptempo terug naar het heidendom?

Het lijkt er wel op. Joden vieren in deze periode de ‘najaarsfeesten’, zoals Grote Verzoendag en het Loofhuttenfeest. Maar in Nederland is daar eigenlijk weinig van te merken. We lijken hier meer van heidense ‘griezelfeesten’ te houden. Nu lekker sidderen met de Kinderboekenweek (‘Gruwelijk eng!’) en dadelijk op Hervormingsdag (31 oktober) begint weer de horror van Halloween.

Met de hele familie ‘genieten’ van bebloede heksen, horrorclowns en zombies met afgehakte ledematen.

Een paar jaar geleden verscheen er in De Volkskrant een artikel waarin werd gewaarschuwd voor occultisme: ‘In de ban van de duivel’ (LEES ARTIKEL HIER -> www.volkskrant.nl/…/in-de-ban-van-de-duivel~a10387…/). In het artikel komen ‘occultisme-kenners’ Mart-Jan Paul en Robert Doornenbal aan het woord. Hun waarschuwingen lijken alleen maar actueler geworden. Een paar citaten:
“Toen Nederland nog min of meer christelijk was, werd het occulte opzijgeschoven. Nu komt het terug. Door de ontkerkelijking krijgt het de ruimte, er is een enorme zoektocht gaande naar spiritualiteit en dat geeft kwade krachten de ruimte om zich te manifesteren. (…) Ik ken een meisje van 16, waarvan de broer was overleden bij een brommerongeluk. Ze wilde zijn geest oproepen, en dan is het geen spelletje meer…”

“Mijn studenten in Ede zeiden: je hebt geen idee wat we tegenkomen onder jongeren. Die studenten lopen stage, zitten in het jeugdwerk, en daar komen ze het allemaal tegen.”
“Populair onder jongeren is de wicca, de cultus rond witte heksen. Daaraan meedoen geeft je empowerment, het geeft je macht.” (…) “Het paranormale wordt normaal. Dat is het probleem van onze tijd: het gemak waarmee de jeugd hierin terechtkomt.”

“De duivel gaat rond als een brullende leeuw”, schrijft Petrus (1 Petrus 5:8), en hij overdrijft echt niet.

Veel jongeren hebben dagelijks te maken met occulte praktijken.

Hebben we in de kerken wel door in wat voor tijden we leven?

Hoe levensgevaarlijk het is om in slaap te sukkelen en te verslappen in gebed?

Hemelse Vader, open onze ogen en verlos ons van de boze.

BRON -> https://www.facebook.com/LandelijkContactJeugdwerk/posts/1719331131444512