‘Een Urreker kwartiertjen…’

Het is je zeker niet ontgaan, de gebeurtenissen van de laatste tijd.
Dagelijkse beschietingen en bommen in Aleppo,
aanslagen in Turkije,
vervolgingen in Korea en Sudan,

en dan steeds dichterbij:

terreurdreigingen in Europa,
Gaypride in Amsterdam,
burenruzies in Nederland die uitlopen op een zitting bij de Rijdende Rechter
en dan heb ik het nog niet eens over (het onschuldige?) Pokémon Go waarin mensen achter een niet-bestaand wezen aanzitten om het te vangen…

Mensen kunnen elkaar niet meer verdragen. Ben ik gek? Of is de wereld gek geworden? Ik bin an de raand…

Paulus zegt het al:

‘De schepping zucht.’

Waarom? Waarom gebeurt dit? Is er dan niemand die ingrijpt? Niemand die dit voorkomen kan?

Ik kan best begrijpen dat je je afvraagt waarom God niet ingrijpt, Hij is toch zo machtig? Hij zegt immers Zelf: Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God!’? Nou wij kunnen het niet oplossen, dus waar blijft Hij dan? We bidden wekelijks, misschien wel dagelijks voor de situaties daar, lost het wat op? Heb jij al verbetering gezien? Ik niet… Woar blift dat? Oe lange duurt dat? Skiet ‘rs op!  Dat vroegen ze in de tijd van Petrus al: ‘Waar is de belofte van zijn komst?’ (2 Petrus 3:4)

En dan zegt Petrus dit: ‘Maar laat vooral dit u niet ontgaan geliefden, dat één dag bij de Heere is als duizend jaar en duizend jaar als één dag. De Heere vertraagt de belofte niet, maar (!) Hij heeft geduld met òns en wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat àllen tot bekering komen.’ – 2 Petrus 3: 8-9 (HSV)

De Heere komt terug, hoe, wat, wat, waar en wanneer? Ik wiet narreges van. Dat Hij komt, is zeer zeker.

Johannes 16:22 zegt het al: ‘Ook u hebt dan nu droefheid, maar Ik zal u weerzien, en uw hart zal zich verblijden, en niemand zal die blijdschap van u wegnemen.’ (Droefheid omdat Jezus weggaat, maar je zou het ook kunnen betrekken op de situatie nu in 2016)

Zijn belofte staat vast, maar waarom komt Hij dan vandaag niet? Arreges begint dit te likken op een Urreker kwartiertjen, immers Hij zegt: ‘Ik koem ‘r zo an’ en met een uur is Hij er nog niet… Zelfs niet met 2000 jaar.

Zou je dat willen? Stel dat God vandaag in zou grijpen en terug zou komen,

ben jij er dan bij?

Denk je even goed in:

dan is er géén gelegenheid meer om je te bekeren.

Is het niet ontzettend gaaf, dat God net zo lang wacht totdat JIJ er òòk bij bent? Is dat niet de reden dat Jezus nog niet teruggekomen is? God heeft ontzettend veel geduld!

Vers 10 van 2 Petrus 3 zegt ons dat de dag komt ‘als een dief in de nacht’. Van een dief weet je niet dat hij komt. Als je wist dat hij kwam zou je maatregelen genomen hebben. In nou? Je weet er van. Hij komt. Tref jie je moatriegelen al? IJ gift je nog teed. Een Urreker kwartiertjen. Lang zal het niet meer duren, want één dag is als duizend jaar, en duizend jaar als één dag.

Deo Volente. Bin jie ‘r bai?  Zurreg dat je op teed binnen, kiek nor Um eut, in lot je èagen Urreker kwartiertjen, in al je zodrekten, in je murregens nou ‘rs los. Skiet nou ‘rs op!

%image_alt%