Een stille oproep


Een stille oproep (an unspoken plea – nl subtitles)

Een vraag aan christenen door iemand die niet gelooft.

Dit filmpje is gemaakt door Restoration Videos, ik heb er Nederlandse ondertitels aan toegevoegd.

Ik was eens op een lezing waar de spreker zei dat we moesten stoppen met geloven.

Natuurlijk werd dit gezegd in een bepaalde context, maar deze vraag inspireerde mij om na te denken over mijn geloof en hoe ik dit beleef en uitdraag. Hier moest ik aan terugdenken toen ik dit filmpje zag. Nadat ik het bekeken had, stelde ik mezelf ook wat vragen waardoor ik daar weer opnieuw over na ging denken. Praat ik niet teveel over God?

Ben ik niet teveel bezig om de bijbel in ons systeem te passen, om het geloof in regels te vangen?

Leg ik die regels ook andere mensen op? Daarbij kwam ook de bijbehorende vraag naar boven: Zouden wij als Christenen niet gewoon ons geloof moeten leven in plaats van al die dingen hier boven? Wat is dan eigenlijk het geloof? In het Bijbelboek 1 Johannes gaat het vooral over liefde. In 1 Joh. 3:18 zegt Johannes: Kinderen, we moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig met daden. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren als jongeren God gaan laten zien in plaats van (of naast) praten over Hem.

Ik denk dat we er dan onvoorwaardelijk voor anderen zijn, ongeacht hun overtuiging of de, in onze ogen, verkeerde dingen die gedaan worden.
Ik denk dat we zullen luisteren zonder te veroordelen.
Ik denk dat we liefde laten zien zonder daar wat voor terug te verwachten.
Ik denk dat we volhouden ondanks dat de ander het ons moeilijk maakt.
Ik denk dat we hierdoor harten van anderen zullen raken!
Ik denk dat God onze handen zal gebruiken om te bemoedigen, onze mond om tot mensen te spreken, ons hart om mensen lief te hebben, ons geld om mensen te helpen, onze voeten om ons te brengen waar Hij wil zijn en zo zichtbaar zal zijn!

Wanneer gaan we dit doen? Vraagt het meisje in het filmpje.

Waarom nu niet?