Aan Jezus zijde

Aan Jezus zijde staat er deze keer boven. Persoonlijk vind ik dit een lastige om over te schrijven. Maar juist daarom maak ik er een blog over.

Waarom vind ik dit onderwerp lastig?

Jezus roept je. Hij roept jou, Hij roept mij, Hij roept iedereen.

Niemand uitgezonderd. Hij wil dat je naar Hem toekomt. Hij wil je beschermen. Hij wil voor je zorgen. Bij Hem ben je veilig. Maarja, de stap. De stap naar Jezus toe. Dat is voor veel mensen een grote stap, ook voor mij. Je gelooft, je bid, je leest in de Bijbel, je zingt etc. Maar voor je gevoel sta je (nog) niet dicht genoeg bij Jezus. Je staat voor je gevoel (te) ver bij Hem vandaan. En je bent bang dat je niet goed genoeg bent om de stap naar Jezus toe te maken. Of anders gezegd: de stap naar God toe.

Maar Jezus roept je. Hij roept je bij je naam. En kan je die roepstem afwijzen? Jezus kijkt niet naar de ellende die er in jou leven gebeurt. Jezus kijkt niet naar je uiterlijk. Jezus kijkt niet naar je kleding stijl. Jezus luistert niet of je goed of vals zingt. Nee.

Jezus kijkt naar jou. Naar je binnenkant. Naar je hart.

Even terugkomend op de stap. De stap naar Jezus toe. Je bent bang om die stap te maken. Je bent bang om naar Hem toe te komen. Maar Jezus kent je bij de naam. Jezus kent al je gedachten, niets uitgezonderd. En eigenlijk staat Jezus dus al naast jou.

Maar nu het omgekeerde: sta jij ook al naast Jezus?

Jezus weet dus alles. Hij weet alles van jou. Hij staat naast jou. En dan nu, nu Hij je roept. Hij roept je zodat je naar Hem toe kan gaan en zodat Hij jou kan helpen met je moeiten. Hij wil je beschermen tegen ellende. Hij wil naar je luisteren als je je hart wil luchten. Hij wil er voor je zijn. Durf de stap te zetten.

Jezus wacht met open armen op je! En Hij wijst NIEMAND af.

Als je maar echt je leven aan Hem wilt geven. En bedenk: Jezus staat al naast jou, maar sta jij ook al naast Jezus?

Het volgende lied gaat erover dat Jezus je altijd wil beschermen en dat Hij altijd naar je wil luisteren.

Nederlandse tekst:

Waarom streef je nog?
Waarom probeer je genade te vinden?
Waarom ben je aan het huilen?
Laat Me je gezicht opheffen, ga niet weg.

Waarom ben je aan het zoeken naar liefde?
Waarom ben je nog steeds aan het zoeken alsof Ik niet goed genoeg ben?
Tot waar wil je gaan kind?
Vertel me waar ren je naartoe, waar ren je naartoe?

Want Ik zal altijd bij je blijven,
waarin je ook valt,
in het diepst van de nacht,
waar je Me ook roept,
en verzet je alsjeblieft niet tegen de handen die je vasthouden,
want Mijn handen houden je vast.

Kijk naar Mijn handen en naar mijn zij,
ze hebben het graf overwonnen in die nacht,
toen Ik de zonde van de wereld op me nam,
zo draag Ik jou naar binnen en geef jou leven,

ik wil jou leven geven!
En Ik zal altijd bij je blijven,
waarin je ook valt,
in het diepst van de nacht,
waar je Me ook roept,
en verzet je alsjeblieft niet tegen de handen die je vasthouden,
want Mijn handen houden je vast.

Hier aan Mijn zijde,
waarin je ook valt,
in het diepst van de nacht waar je Me ook roept,
en verzet je alsjeblieft niet tegen de handen die je vasthouden,
want Mijn handen houden je vast.

Omdat Ik van je hou, en omdat Ik je wil,
ja Ik, Ik hou van jou, en ik laat je nooit gaan!

En Ik zal altijd bij je blijven,
waarin je ook valt,
in het diepst van de nacht,
waar je Me ook roept,
en verzet je alsjeblieft niet tegen de handen die je vasthouden,
want Mijn handen houden je vast.

Hier aan Mijn zijde,
waarin je ook valt,
in het diepst van de nacht waar je Me ook roept,
en verzet je alsjeblieft niet tegen de handen die je vasthouden,
want Mijn handen houden je vast.
Hier aan Mijn zijde,
houden Mijn handen je vast!

 

%image_alt%

Deze blog is anoniem geschreven. Wil jij ook iets delen? Mail het ons!